nldaenfrdeites
  • 1
  • 2

Nog een aanvulling op de vorige blog, Juglen Zwaan viert zijn tienjarig jubileum met ahealthylife.nl en hij stuurt prachtige nieuwsbrieven. En zo benoemde Juglen een inzicht die we graag willen onderschrijven: "Niemand heeft de waarheid in pacht". In de afgelopen decennia dat we met voeding en gezondheid bezig zijn, hebben we maar al te vaak gezien dat ook experts er wel eens naast kunnen zitten. Gebruik daarom altijd je gezonde verstand en loop nooit blind achter wie dan ook aan. Niet alles wat geschreven of gezegd wordt is waar. Ook wetenschappers maken fouten en komen nog wel eens terug op hun beweringen. Doe je eigen onderzoek en volg het liefst meerdere bronnen en heb respect voor elkaars visie.

Preventief

We zijn in de eerste plaats therapeut en het belang van onze cliënten staat voorop. We krijgen natuurlijk ook vragen van mensen die klachten hebben. En wat kunnen we dan doen? Preventief diverse supplementen: Vitamine C en vitamine D aangevuld met Magnesium en Zink. Een goede Multivitamine is in de wintertijd altijd erg goed.

Middelen bij Covid-19

Heeft iemand corona gekregen, dan zijn er andere middelen. Rob Elens (huisarts, tropenarts en vaccinatiedeskundige) schrijft dan een combinatie voor van hydroxychloroquine (bekend als Plaquénil of HCQ) en een antibioticum plus Zink. Dit is ook wel bekend als het Zelenko protocol. Als middel tegen malaria zowel vormen van reuma is HCQ al zo'n 60 jaar in gebruik geweest, en in sommige landen waaronder Frankrijk vrij over de toonbank zonder recept te verkrijgen.

Andere middelen zijn bijvoorbeeld Ivermectine, (bekend als Stromectol) en Fluvoxamine (bekend als Luvox). Een Ivermectine of HCQ kuur kost slechts een paar tientjes. Het is mogelijk om alle middelen en de analyses ervan te bekijken op de volgende website: https://c19early.com/. Geen van deze middelen kun je echter vrij in Nederland kopen, alleen op recept. Ivermectine is een breed-spectrum anti-parasitair, anti-viraal en anti-inflammatoir middel, waarmee artsen in India, Indonesië, Japan, Peru, Bolivia, Argentinië, Egypte, Chili, Irak, Bulgarije, VS,  en Brazilië overrompelende successen boeken tegen COVID-19. De werkzaamheid van Ivermectine werd ook in vitro aangetoond door Australische onderzoekers.Stromectol

Artsen collectief

Ondanks de protocollen zijn er wel degelijk diverse medicamenteuze behandelopties die goede resultaten laten zien. Conform de medicijnenwet mag uw huisarts, vanwege prescriptievrijheid en binnen het medisch beroepsgeheim, deze off-label voorschrijven met uw instemming en die van de apotheker. Desondanks kan het zijn dat uw huisarts twijfelt of zelfs weigert hieraan mee te werken.

Er is op dit moment een groeiend artsencollectief die patiënten wil helpen met een recept voor Ivermectine of HCQ. Iemand die ziek is (of een naaste) kan ze benaderen via deze website: https://zelfzorgcovid19.nl/huisarts/.

Hoe gaat dit in zijn werk: We hebben het e.e.a. met een apotheker besproken en we geven nu het volgende door aan onze cliënten:

  • Neem eerst contact op met de huisarts en bespreek jouw klachten.
  • Bestel alleen als je klachten hebt en dus niet om het in huis te hebben. Dit omdat ze zoveel mogelijk mensen proberen te helpen die acute zorg nodig hebben.
  • Bespreek met je huisarts of hij/zij bereid is Ivermectine of HCQ voor te schrijven (Het artsencollectief stelt een brief beschikbaar om naar je huisarts te sturen).
  • Mocht dit niet lukken, ga dan naar www.zelfzorgcovid19.nl en vul daar het formulier in. Er wordt dan contact met je opgenomen voor een z.g.n. "passanten consult" zodat je een recept kan ontvangen.
  • Daarna kun je bij een apotheek de medicijnen krijgen of online bij www.medicijnen.nl waar je het recept kunt insturen en vervolgens de medicijnen kunt bestellen.

Waarschuwing: Analysis of 30 COVID-19 early treatments, and database of 231 other potential treatments. 67 countries have approved early treatments. Treatments do not replace vaccines and other measures. All practical, effective, and safe means should be used. Elimination is a race against viral evolution. No treatment, vaccine, or intervention is 100% available and effective for all variants. Denying efficacy increases the risk of COVID-19 becoming endemic; and increases mortality, morbidity, and collateral damage."

Kinine

Nog even over hoe je je lichaam kunt helpen om alle griepen te boven te komen; ook de C-griepen. HCQ inderdaad. Maar zoals je weet is HCQ een goedkoop synthetisch middel. Het integrale middel is kinine. Dat verkrijg je door het koken van grapefruit schillen. Maar kinine heeft net als HCQ ondersteuning nodig om goed z'n werk te kunnen doen. Zink is daarvoor nodig. Als je nou niet zo van de zelf maak bent, kun je het ook kant en klaar kopen. Bijvoorbeeld bij Varuvo, Superfoodstore of rechtstreeks bij de meest beroemde en oudste drogist van Nederland: Van der Pigge In Haarlem. Zij hebben er zelfs nog wat ondersteunende extra's bij ingestopt. Neen, je hoeft er niet voor naar Haarlem. Gewoon online bij Van der Pigge.

Iets totaal anders

Het lijkt wel of het aantal therapeuten elk jaar drastisch verminderd. Wat kan de reden daarvoor zijn?  Uiteraard is er elk jaar een uitstroom door leeftijd, pensioen, omstandigheden en andere zaken. Maar er is volgens ons momenteel ook heel weinig instroom van nieuwe therapeuten. Komt het door de Covid19?  Is de Medische basis opleiding te complex of te duur? Zijn de regels van de beroepsverenigingen te streng geworden?  Is het omdat we niet of bijna niet meer vergoed worden? Is de wereld aan het veranderen? We weten het niet. Ben je gestopt, dan zijn we benieuwd naar de reden. 

Een lichtpuntje: Wil je meer humor om de donkere dagen voor de Kerst door te komen: "Shaun the Sheep" is een prachtige serie op Youtube. Veel plezier met kijken.

LogoABS

Bewaren

Bewaren

Bewaren