nldaenfrdeites
 • 1
 • 2

Allereerst willen we iedereen een warm hart onder de riem steken. De situatie treft ons allemaal, en kleine ondernemers nog een graadje meer. Ook bij ons ligt het bedrijf en de praktijk stil, maar we willen niet gaan doemdenken. Positief blijven levert meer energie op en die energie helpt het immuunsysteem weer.

Er wordt al genoeg geschreven over de maatregelen en tijdelijke regels en protocol. Daarom willen we een paar eenvoudige tips geven hoe je deze periode goed door kunt komen en wilt u meer weten of heeft u meer informatie nodig over een tip, neem even contact op en we helpen u graag.

Op dit moment is het ondersteunen van u eigen immuunsysteem ondersteunen erg belangrijk. De situatie, de lock-down, het isolement, de nieuws berichten, de talkshows, depressie ligt om de hoek, het is nogal wat aan input en ook een situatie die buiten onze controle ligt. Dat heeft een impact op ons, fysiek en mentaal. Hoe gaan we daar mee om? De vier B's van emoties komen hier allemaal aan bod: Boos, Bedroeft, Bang en ook Blij.

Blij? Ja er zijn ook positieve dingen: Bijvoorbeeld zien we nu geen mensen met honden lopen, maar mensen met kinderen. Veel gezinnen hebben ineens quality-time met de kinderen en we krijgen ineens iets heel kostbaars, namelijk TIJD.

Ondersteunende Vitaminen:

Overal en door velen wordt Vitamine C aanbevolen. Dat klopt, maar is te kort door de bocht. Hoeveel? Welke merk? welke soort? En alleen maar vitamine C? En hoe zit het met de leeftijd?

Een algemeen advies van ons:

Een goede Multi-Vitamine en dagelijks biologisch groente en fruit is normaal gesproken voldoende voor de onderhoudsfunctie van vitaminen. Maar we hebben nu andere tijden, er is meer stress en er zijn meer risico's voor griep of welk virus dan ook. Dan is er een therapeutische hoeveelheid nodig en dan het liefst een kwaliteitsmerk zoals Vitakruid, AOV, Vitals, Mattison, Biotics, etc.

Om te weten: Vitamine C is wateroplosbaar en wordt niet opgeslagen in je lichaam. Als je er meer van binnen krijgt dan je lichaam nodig heeft, wordt het via de urine uitgescheiden. Zijn er bijwerkingen: Inname van meer dan 2000 mg vitamine C per dag kan maag- en darmklachten geven, zoals diarree en misselijkheid.

Hoeveel is een therapeutische hoeveelheid? Om te beginnen blijven doorgaan met de dagelijkse Multi-Vitamine, de groenten en fruit. En dan aanvullen met extra vitamine C, begin met de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid die op het potje staat en voer dat langzaam op. Elke dag een capsule meer en als maximum kun je 4x de dagelijks aanbevolen hoeveelheid, of totdat je er last van krijg, bijvoorbeeld diarree. Een aanbeveling is de gebufferde Vitamine C van Vitakruid, die bevat namelijk een aantal andere supplementen, zoals Magnesium, die het lichaam nodig heeft om de vitamine C goed op te nemen.

 

Is er naast Vitamine C nog meer nodig: Jazeker, het immuunsysteem heeft - net als alle andere weefsels en functies in je lijf - voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren. En dat zijn de aminozuren. Aminozuren vind je in eiwitbronnen als vlees, vis en noten, of in makkelijk opneembare vorm in collageen.

Verder is in deze tijd van het jaar een aanvulling van Vitamine D erg belangrijk, en het mineraal Magnesium en Zink. Ons advies is om de vitamine D-waarde te laten testen en te zorgen dat die voldoende is. Ons Bioscan SWA systeem kan hierbij heel waardevol zijn, ook voor dieren.

En verder: Voldoende water drinken: Het lichaam heeft gewoon water nodig om goed te functioneren. In een gehydrateerd lichaam kan het lymfevocht beter stromen, en aangezien zich daar veel immuuncellen bevinden, is dat best gunstig.

Tot slot: Een fikse wandeling, goed voor lijf en leden. Het lichaam bouwt conditie op en verminderd de stress. Als de zon schijnt krijgt je ook nog extra vitaminen binnen.

Andere Nieuwsbrieven:

Er zijn ook een aantal goede nieuwsbrieven die (volgens ons) goede adviezen geven. We zijn onafhankelijk en we noemen hier alleen een paar namen van gratis nieuwsbrieven:

 • WDTTY - What Doctors Don't tell YOU - Met editor Lynne McTaggart
 • Dr. Lenkei Gezondheidscultuur ook wel bekend als Free Choice Benelux
 • Talent First - Embrace Life through work
 • Heel Bewust - Krachtige Natuurgeneeskundige oplossingen
 • Joost van der Leij - The Institute of Unconventional Wisdom
 • GreenMEDinfo  - Regenerate yourself en The Science of Natural Healing
 • Voedingsgeneeskunde - Platform voor gezondheidsprofessionals

Voor de ZZP-ers en de ondernemers:

Vooral voor kleine ondernemers komen de eerste klappen van de coronacrisis hard aan. Clienten komen niet meer, facturen worden laat betaald, en deuren worden gesloten maar de rekeningen komen wel.

De overheid ziet de grote financiële gevolgen voor deze ondernemers en komt met een steunpakket van tientallen miljarden. Het is nu mogelijk om een quickscan te doen om inzicht te krijgen welke maatregelen van het Corona NoodFonds Steunpakket van de overheid voor jou van toepassing zijn.

Onderdeel van de maatregelen is ook de zgn. TOZO regeling, Tijdelijke Ondersteuning voor Zelfstandige Ondernemers. En een deel van de TOZO regeling is een ondersteuning voor 3 maand in de vorm van een gift, maximaal 1500 euro per maand. En ook hiervoor kun je een scan doen om te kijken of je in aanmerking komt. Aanvragen doe je bij je eigen gemeente.  

Interessante nieuwsbrieven voor ondernemers:

 • MijnZZP Diensten - Alles van A tot ZZP
 • Nieuwsbrief ZZP nederlend - Voor ondernemende vakmensen
 • Energy Times Newsletter - (Engels).
 • Follow The Money

Voor meer informatie:

LogoABS

Bewaren

Bewaren

Bewaren