nldaenfrdeites
 • 1
 • 2

Bloggen

Inzicht en wat kunnen we doen?

Laatste ontwikkelingen:

Het bedrijf Advanced Balance Systems was een vennootschap en Margreet is nu gepensioneerd en zal alleen nog haar praktijk voortzetten. Daarom is de vennootschap opgeheven en zal Sebe de activiteiten voortzetten in zijn bedrijf: Silverstar Life Balance.

Meer over nieuwsbrieven

Nog een aanvulling op de vorige blog, Juglen Zwaan viert zijn tienjarig jubileum met ahealthylife.nl en hij stuurt prachtige nieuwsbrieven. En zo benoemde Juglen een inzicht die we graag willen onderschrijven: "Niemand heeft de waarheid in pacht". In de afgelopen decennia dat we met voeding en gezondheid bezig zijn, hebben we maar al te vaak gezien dat ook experts er wel eens naast kunnen zitten. Gebruik daarom altijd je gezonde verstand en loop nooit blind achter wie dan ook aan. Niet alles wat geschreven of gezegd wordt is waar. Ook wetenschappers maken fouten en komen nog wel eens terug op hun beweringen. Doe je eigen onderzoek en volg het liefst meerdere bronnen en heb respect voor elkaars visie.

Preventief

We zijn in de eerste plaats therapeut en het belang van onze cliënten staat voorop. We krijgen natuurlijk ook vragen van mensen die klachten hebben. En wat kunnen we dan doen? Preventief diverse supplementen: Vitamine C en vitamine D aangevuld met Magnesium en Zink. Een goede Multivitamine is in de wintertijd altijd erg goed.

Middelen bij Covid-19

Heeft iemand corona gekregen, dan zijn er andere middelen. Rob Elens (huisarts, tropenarts en vaccinatiedeskundige) schrijft dan een combinatie voor van hydroxychloroquine (bekend als Plaquénil of HCQ) en een antibioticum plus Zink. Dit is ook wel bekend als het Zelenko protocol. Als middel tegen malaria zowel vormen van reuma is HCQ al zo'n 60 jaar in gebruik geweest, en in sommige landen waaronder Frankrijk vrij over de toonbank zonder recept te verkrijgen.

Andere middelen zijn bijvoorbeeld Ivermectine, (bekend als Stromectol) en Fluvoxamine (bekend als Luvox). Een Ivermectine of HCQ kuur kost slechts een paar tientjes. Het is mogelijk om alle middelen en de analyses ervan te bekijken op de volgende website: https://c19early.com/. Geen van deze middelen kun je echter vrij in Nederland kopen, alleen op recept. Ivermectine is een breed-spectrum anti-parasitair, anti-viraal en anti-inflammatoir middel, waarmee artsen in India, Indonesië, Japan, Peru, Bolivia, Argentinië, Egypte, Chili, Irak, Bulgarije, VS,  en Brazilië overrompelende successen boeken tegen COVID-19. De werkzaamheid van Ivermectine werd ook in vitro aangetoond door Australische onderzoekers.Stromectol

Artsen collectief

Ondanks de protocollen zijn er wel degelijk diverse medicamenteuze behandelopties die goede resultaten laten zien. Conform de medicijnenwet mag uw huisarts, vanwege prescriptievrijheid en binnen het medisch beroepsgeheim, deze off-label voorschrijven met uw instemming en die van de apotheker. Desondanks kan het zijn dat uw huisarts twijfelt of zelfs weigert hieraan mee te werken.

Er is op dit moment een groeiend artsencollectief die patiënten wil helpen met een recept voor Ivermectine of HCQ. Iemand die ziek is (of een naaste) kan ze benaderen via deze website: https://zelfzorgcovid19.nl/huisarts/.

Hoe gaat dit in zijn werk: We hebben het e.e.a. met een apotheker besproken en we geven nu het volgende door aan onze cliënten:

 • Neem eerst contact op met de huisarts en bespreek jouw klachten.
 • Bestel alleen als je klachten hebt en dus niet om het in huis te hebben. Dit omdat ze zoveel mogelijk mensen proberen te helpen die acute zorg nodig hebben.
 • Bespreek met je huisarts of hij/zij bereid is Ivermectine of HCQ voor te schrijven (Het artsencollectief stelt een brief beschikbaar om naar je huisarts te sturen).
 • Mocht dit niet lukken, ga dan naar www.zelfzorgcovid19.nl en vul daar het formulier in. Er wordt dan contact met je opgenomen voor een z.g.n. "passanten consult" zodat je een recept kan ontvangen.
 • Daarna kun je bij een apotheek de medicijnen krijgen of online bij www.medicijnen.nl waar je het recept kunt insturen en vervolgens de medicijnen kunt bestellen.

Waarschuwing: Analysis of 30 COVID-19 early treatments, and database of 231 other potential treatments. 67 countries have approved early treatments. Treatments do not replace vaccines and other measures. All practical, effective, and safe means should be used. Elimination is a race against viral evolution. No treatment, vaccine, or intervention is 100% available and effective for all variants. Denying efficacy increases the risk of COVID-19 becoming endemic; and increases mortality, morbidity, and collateral damage."

Kinine

Nog even over hoe je je lichaam kunt helpen om alle griepen te boven te komen; ook de C-griepen. HCQ inderdaad. Maar zoals je weet is HCQ een goedkoop synthetisch middel. Het integrale middel is kinine. Dat verkrijg je door het koken van grapefruit schillen. Maar kinine heeft net als HCQ ondersteuning nodig om goed z'n werk te kunnen doen. Zink is daarvoor nodig. Als je nou niet zo van de zelf maak bent, kun je het ook kant en klaar kopen. Bijvoorbeeld bij Varuvo, Superfoodstore of rechtstreeks bij de meest beroemde en oudste drogist van Nederland: Van der Pigge In Haarlem. Zij hebben er zelfs nog wat ondersteunende extra's bij ingestopt. Neen, je hoeft er niet voor naar Haarlem. Gewoon online bij Van der Pigge.

Iets totaal anders

Het lijkt wel of het aantal therapeuten elk jaar drastisch verminderd. Wat kan de reden daarvoor zijn?  Uiteraard is er elk jaar een uitstroom door leeftijd, pensioen, omstandigheden en andere zaken. Maar er is volgens ons momenteel ook heel weinig instroom van nieuwe therapeuten. Komt het door de Covid19?  Is de Medische basis opleiding te complex of te duur? Zijn de regels van de beroepsverenigingen te streng geworden?  Is het omdat we niet of bijna niet meer vergoed worden? Is de wereld aan het veranderen? We weten het niet. Ben je gestopt, dan zijn we benieuwd naar de reden. 

Een lichtpuntje: Wil je meer humor om de donkere dagen voor de Kerst door te komen: "Shaun the Sheep" is een prachtige serie op Youtube. Veel plezier met kijken.

LogoABS

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dankbaarheid en Ho’oponopono

Dankbaarheid is een woord dat steeds vaker naar boven komt, want er is zo veel om dankbaar voor te zijn.

Voor ons is dat:

 • Dat we iedere ochtend opstaan met een gezond, goed functionerend lichaam!
 • De vele cliënten die we mogen begeleiden, in onze praktijk, naar een prettiger/gezonder leven.
 • Het heerlijke biologische eten dat we mogen ruiken, proeven en van genieten.
 • Fijne vrienden, warme familie.

Staat u daar ook wel eens bij stil? Ervaart u dat ook? Misschien wel dankzij of ondanks de tijd waarin wij leven.

We kunnen er nog steeds voor kiezen om goed voor ons zelf te zorgen. Gezond eten, zorgen voor voldoende slaap, en voldoende vitamines, en vooral ook veel naar buiten gaan: Wandelen, fietsen, bewegen en genieten van het voorjaar, de buitenlucht en de warmte van de zon. Dat kost allemaal niets en doet ons lichaam veel goed. 

Wat ons ook inspireert zijn diverse mooie en positieve  nieuwsbrieven en daarom willen we hier een paar links met u delen. Ze zijn gratis, we zijn er niet mee verbonden en het is altijd mogelijk om ze weer op te zeggen. Hieronder de websites van de nieuwsbrieven en alvast heel veel leesplezier.

'What Doctors Don't tell you' van Lynn Mc Taggert: https://www.wddty.com/

GreenMedinfo van Ji Sayer over gezondheidsonderzoeken: https://www.greenmedinfo.com/

Genezend Vermogen van Henk Fransen: https://genezendvermogen.nl/henk-fransen/

Stichting Earth Matters van Arjan Bos en Moniek van Pelt: https://earth-matters.nl/nieuwe-website/

Tijdgeest Magazine van Peter den Haring voor een komische noot: http://peterdenharing.nl/

Heel Bewust van Rob Greuter: https://dehelendewereld.com/  Er staat ook een prachtig filmpje op deze website over Ho’oponopono (ho-o-pono-pono). Dit is een oude Hawaïaanse manier van verzoening en vergeving. Het is een fantastisch instrument ter ondersteuning van het zelfgenezend vermogen. Het zal je leven op ieder denkbaar gebied verbeteren!

En tot slot nog de Stichting Gezond Verstand met als Hoofdredacteur Karel van Wolferen, emeritus-hoogleraar Universiteit van Amsterdam en oud-correspondent NRC. https://gezondverstand.eu/

Voor Elkaar en met Elkaar komen we er door.

LogoABS

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tips voor het immuun systeem

Allereerst willen we iedereen een warm hart onder de riem steken. De situatie treft ons allemaal, en kleine ondernemers nog een graadje meer. Ook bij ons ligt het bedrijf en de praktijk stil, maar we willen niet gaan doemdenken. Positief blijven levert meer energie op en die energie helpt het immuunsysteem weer.

Er wordt al genoeg geschreven over de maatregelen en tijdelijke regels en protocol. Daarom willen we een paar eenvoudige tips geven hoe je deze periode goed door kunt komen en wilt u meer weten of heeft u meer informatie nodig over een tip, neem even contact op en we helpen u graag.

Op dit moment is het ondersteunen van u eigen immuunsysteem ondersteunen erg belangrijk. De situatie, de lock-down, het isolement, de nieuws berichten, de talkshows, depressie ligt om de hoek, het is nogal wat aan input en ook een situatie die buiten onze controle ligt. Dat heeft een impact op ons, fysiek en mentaal. Hoe gaan we daar mee om? De vier B's van emoties komen hier allemaal aan bod: Boos, Bedroeft, Bang en ook Blij.

Blij? Ja er zijn ook positieve dingen: Bijvoorbeeld zien we nu geen mensen met honden lopen, maar mensen met kinderen. Veel gezinnen hebben ineens quality-time met de kinderen en we krijgen ineens iets heel kostbaars, namelijk TIJD.

Ondersteunende Vitaminen:

Overal en door velen wordt Vitamine C aanbevolen. Dat klopt, maar is te kort door de bocht. Hoeveel? Welke merk? welke soort? En alleen maar vitamine C? En hoe zit het met de leeftijd?

Een algemeen advies van ons:

Een goede Multi-Vitamine en dagelijks biologisch groente en fruit is normaal gesproken voldoende voor de onderhoudsfunctie van vitaminen. Maar we hebben nu andere tijden, er is meer stress en er zijn meer risico's voor griep of welk virus dan ook. Dan is er een therapeutische hoeveelheid nodig en dan het liefst een kwaliteitsmerk zoals Vitakruid, AOV, Vitals, Mattison, Biotics, etc.

Om te weten: Vitamine C is wateroplosbaar en wordt niet opgeslagen in je lichaam. Als je er meer van binnen krijgt dan je lichaam nodig heeft, wordt het via de urine uitgescheiden. Zijn er bijwerkingen: Inname van meer dan 2000 mg vitamine C per dag kan maag- en darmklachten geven, zoals diarree en misselijkheid.

Hoeveel is een therapeutische hoeveelheid? Om te beginnen blijven doorgaan met de dagelijkse Multi-Vitamine, de groenten en fruit. En dan aanvullen met extra vitamine C, begin met de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid die op het potje staat en voer dat langzaam op. Elke dag een capsule meer en als maximum kun je 4x de dagelijks aanbevolen hoeveelheid, of totdat je er last van krijg, bijvoorbeeld diarree. Een aanbeveling is de gebufferde Vitamine C van Vitakruid, die bevat namelijk een aantal andere supplementen, zoals Magnesium, die het lichaam nodig heeft om de vitamine C goed op te nemen.

 

Is er naast Vitamine C nog meer nodig: Jazeker, het immuunsysteem heeft - net als alle andere weefsels en functies in je lijf - voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren. En dat zijn de aminozuren. Aminozuren vind je in eiwitbronnen als vlees, vis en noten, of in makkelijk opneembare vorm in collageen.

Verder is in deze tijd van het jaar een aanvulling van Vitamine D erg belangrijk, en het mineraal Magnesium en Zink. Ons advies is om de vitamine D-waarde te laten testen en te zorgen dat die voldoende is. Ons Bioscan SWA systeem kan hierbij heel waardevol zijn, ook voor dieren.

En verder: Voldoende water drinken: Het lichaam heeft gewoon water nodig om goed te functioneren. In een gehydrateerd lichaam kan het lymfevocht beter stromen, en aangezien zich daar veel immuuncellen bevinden, is dat best gunstig.

Tot slot: Een fikse wandeling, goed voor lijf en leden. Het lichaam bouwt conditie op en verminderd de stress. Als de zon schijnt krijgt je ook nog extra vitaminen binnen.

Andere Nieuwsbrieven:

Er zijn ook een aantal goede nieuwsbrieven die (volgens ons) goede adviezen geven. We zijn onafhankelijk en we noemen hier alleen een paar namen van gratis nieuwsbrieven:

 • WDTTY - What Doctors Don't tell YOU - Met editor Lynne McTaggart
 • Dr. Lenkei Gezondheidscultuur ook wel bekend als Free Choice Benelux
 • Talent First - Embrace Life through work
 • Heel Bewust - Krachtige Natuurgeneeskundige oplossingen
 • Joost van der Leij - The Institute of Unconventional Wisdom
 • GreenMEDinfo  - Regenerate yourself en The Science of Natural Healing
 • Voedingsgeneeskunde - Platform voor gezondheidsprofessionals

Voor de ZZP-ers en de ondernemers:

Vooral voor kleine ondernemers komen de eerste klappen van de coronacrisis hard aan. Clienten komen niet meer, facturen worden laat betaald, en deuren worden gesloten maar de rekeningen komen wel.

De overheid ziet de grote financiële gevolgen voor deze ondernemers en komt met een steunpakket van tientallen miljarden. Het is nu mogelijk om een quickscan te doen om inzicht te krijgen welke maatregelen van het Corona NoodFonds Steunpakket van de overheid voor jou van toepassing zijn.

Onderdeel van de maatregelen is ook de zgn. TOZO regeling, Tijdelijke Ondersteuning voor Zelfstandige Ondernemers. En een deel van de TOZO regeling is een ondersteuning voor 3 maand in de vorm van een gift, maximaal 1500 euro per maand. En ook hiervoor kun je een scan doen om te kijken of je in aanmerking komt. Aanvragen doe je bij je eigen gemeente.  

Interessante nieuwsbrieven voor ondernemers:

 • MijnZZP Diensten - Alles van A tot ZZP
 • Nieuwsbrief ZZP nederlend - Voor ondernemende vakmensen
 • Energy Times Newsletter - (Engels).
 • Follow The Money

Voor meer informatie:

LogoABS

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Privacy wetgeving en prijsverhogingen

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Net als vele andere bedrijven verwerken wij persoonsgegevens. Om aan de nieuwe wetgeving te voldoen hebben wij enkele maatregelen getroffen. Met deze nieuwsbrief willen we u daarover informeren. 

Technische beveiliging:
De registratie van persoonsgegevens vindt plaats binnen een extern beveiligde server.We hebben een verwerkingsovereenkomst met de organisatie voor onze nieuwsbrieven systeem.

Organisatorische beveiliging:
Alle medewerkers van Advanced Balance Systems hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend. Om onbedoelde toegang tot de werkplekken onmogelijk te maken, wordt er gebruik gemaakt van het vergrendelen van de computer wanneer de werkplek wordt verlaten.

Verwerkingsregister:
We hebben een verwerkingsregister opgesteld waar alle verwerkingen benoemd worden, inclusief het doel van de verwerking. Op deze manier is volledig in kaart gebracht welke persoonsgegevens allemaal verwerkt worden.

Aangepaste Privacyverklaring:
De bestaande Privacyverklaring van Advanced Balance Systems is herschreven om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Deze nieuwe Privacyverklaring is online te vinden via:
http://www.advanced-balance-systems.nl/index.php/contact-us/privacy-protocol

Rechten van betrokkenen:
De betrokkene waarvan Advanced Balance Systems persoonsgegevens verwerkt, heeft recht op inzage, correctie, verwijdering en dataportabiliteit. Verzoek hiervoor kan schriftelijk worden ingediend.

Kortom: Advanced Balance Systems vindt het van groot belang dat er op een zorgvuldige wijze wordt omgegaan met persoonsgegevens, zowel van onze klanten als van ons eigen personeel!

Bewaren

Bewaren

Bewaren